Forskjellen mellom Simplex Duplex og Half Duplex

Ved overføring av optisk kommunikasjon kan vi ofte høre simpleks, dupleks og halvdupleks, samt enkeltkjerne og dualkjerne;single-fiber og dual-fiber, så er de tre relaterte og hva er forskjellen?

Først av alt, la oss snakke om single-core og dual-core;enkeltfiber og dobbelfiber, på den optiske modulen er begge de samme, men navnet er forskjellig, enkjernet optisk modul og enkeltfiberoptisk modul er enkeltfiber toveis begge BIDI Optiske moduler,dual-core optiske modulerog dual-fiber optiske moduler er alle dual-fiber toveis optiske moduler.

Hva er Simplex?

Simplex betyr at kun enveisoverføring støttes i dataoverføring.I praktiske applikasjoner er det skrivere, radiostasjoner, monitorer osv. Godta kun signaler eller kommandoer, ikke send signaler.

Hva er halv tosidig?

Halvdupleks betyr at dataoverføring støtter toveis overføring, men kan ikke utføre toveis overføring samtidig.Samtidig kan den ene enden bare sende eller motta.

Hva er tosidig?

Dupleks betyr at data overføres i to retninger samtidig, som er kombinasjonen av to simplekskommunikasjoner, som krever at senderenheten og mottakerenheten har uavhengige mottaks- og sendemuligheter samtidig.

I den optiske modulen er halv-dupleks den optiske BIDI-modulen, som kan sende og motta gjennom én kanal, men kan bare overføre data i én retning om gangen, og kun kan motta data etter å ha sendt data.

Dupleksen er en vanlig to-fiber toveis optisk modul.Det er to kanaler for overføring, og data kan sendes og mottas i samme tidsperiode.


Innleggstid: 14. mars 2022